Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Hastanesi Kalite Eğitimlerine Devam Ediyor

07.02.2017
Numunelerin alınması, transferi ve hastaların nutrisyonel destek ihtiyacının belirlenmesi, karşılanması ve izlenmesine yönelik süreçler eğitimi, 31 Ocak 2017 tarihinde Hastanemiz Ek Bina Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

“Numunelerin Alınması, Transferi” konulu eğitimi gerçekleştiren Üniversitemiz Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslıhan Büyüköztürk Karul, eğitimin amacının Hastanemiz içinde istenen laboratuvar tetkiklerinin en doğru şekilde sonuçlandırılabilmesi için numunelerin doğru alınması, laboratuvara taşınması, hastane binası içinde ve gerektiğinde diğer hastaneler arasında güvenli taşınmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Hastaların “Nutrisyonel Destek İhtiyacının Belirlenmesi, Karşılanması ve İzlenmesine Yönelik Süreçler” konulu eğitimi veren Beslenme Hemşiresi Sevinç Sevil ise “Beslenme durumu nasıl değerlendirilmeli?”,  “Enerji ihtiyacı nasıl hesaplanmalı?”,  “Hangi yol tercih edilmeli?”, “Enteral formül seçimi nasıl yapılmalı?”,  “Parenteral beslenme nasıl olmalıdır?”,  “Nütrisyon desteğinde monitörizasyon nasıl yapılmalı?”   sorularını aydınlatarak konuyla ilgili bilgiler verdi.

Eğitim soru-cevap bölümü ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN