Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Hastane Koordinatörlüğü Hizmetleriyle Büyük Beğeni Topluyor

18.04.2016
Üniversitemiz akademik ve idari personelinin kendisi ve birinci derece yakınlarının randevu ve tedavilerinde kolaylık sağlamak amacıyla 4 yıl önce kurulan Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Koordinatörlüğü hizmetleriyle büyük beğeni topluyor.

Üniversitemiz personelinin yanı sıra üst düzey kamu görevlilerine, askeri personele, emniyet güçlerine, sosyal hizmetlerden gelen hastalara da hizmet veren Koordinatörlüğümüz, yaşlı, kimsesiz, bakıma muhtaç ve engelli hastaların da tedavi olmalarını sağlıyor. Üniversitemizle Aydın Barosu arasında imzalanan ikili anlaşma gereği Aydın Barosuna kayıtlı tüm avukatlar Koordinatörlüğümüz aracılığıyla sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor.

Koordinatörlüğümüz ayakta ve yatan hasta olmak üzere iki kısımda hizmet veriyor. Ayakta servisimiz hastanemize gelen ya da başka bir hastaneden Üniversitemiz Hastanesine sevk edilip randevu alamayan hastalarımızın randevularını ayarlayıp muayene olmasını sağlayarak hastalarımıza emar, tomografi gibi tetkiklerinde yardımcı oluyor. Bu servisimizde yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç hastalarımıza refakatçi sağlanarak işlemleri hızlandırılıyor. Ne yapması gerektiğini bilmeyen hastalarımıza rehberlik ediliyor.  Yatan hasta servisimiz ise kliniklerde hastalara yer bulunamaması durumunda devreye giriyor. Toplam 7 personelle hizmet verdiklerini ifade eden Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Baş Koordinatörü Necati Uysal, hiçbir hastayı mağdur etmeden çalışmaya özen gösterdiklerini belirterek yatan hastalara yaptıkları hizmetleri anlattı.  Uysal, “Acil servise gelen bir hastamızın muayene olacağı bölümün dolu olması nedeniyle hastamızı mağdur etmeden diğer servislerin hekimlerini ve servis sorumlularını arayarak boş yer bulup hastamızı yatırıyoruz. Ertesi gün taburcu olan hastalarımızın yerine diğer servislerde yatmakta olan hastalarımızı tedavi olacakları bölümlere gönderiyoruz.” diye konuştu.

“Bizim İşimiz Sabır İşi”

Hızlı bir tempoyla ve yoğun stres altında çalıştıklarına dikkat çeken Baş Koordinatör Necati Uysal, Bazen hastanın işlerinin yolunda gitmediğini, muayene olamadığını ve sinirleri bozulmuş bir şekilde elinde şikâyet dilekçesiyle koordinatörlüğe geldiğini anlattı.  Uysal, Koordinatörlüğe bu şekilde gelen hastaların muayeneleri yapıldıktan sonra ise Koordinatörlükten elindeki dilekçeyi yırtarak, teşekkür ederek mutlu bir şekilde ayrıldığını vurguladı. Öte yandan tedavileri tamamlanıp taburcu olan hastaların teşekkür etmek amacıyla geri dönüş yaptıklarını ve bunun da personelin moralini yerine getirdiğini dile getiren Uysal, geri dönüşlerin tamamının olumlu olmasının ise kendilerini mutlu ettiğini, bu işi severek ve gönülden yapan Koordinatörlük personeli üzerinde olumlu etkiler bıraktığını sözlerine ekledi.

“İşimiz Bize Huzur Veriyor”

Koordinatörlük çalışanları yoğun bir tempoyla çalışmasına rağmen işlerini severek yaptıklarını dile getirerek yaptıkları işin kendilerine huzur verdiğini ifade ettiler. Bu huzurun kaynağı konusunda Koordinatörlük çalışanlarının ortak düşüncesi tedavilerine yardımcı oldukları hastaların duaları ve içtenlikle edilmiş bir teşekkür. Bu işi gönülden yaptıklarını vurgulayan çalışanlar duaların ve teşekkürlerin günlük hayatta karşılığı olduğunu düşünüyor. Bu işi gönülden yaptıklarının bir göstergesi de özel telefonlarını yaptıkları işe seferber etmeleri. Bu yoğun iş temposunda Koordinatörlüğe desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ve ekibine teşekkür eden Uysal, daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN