Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Genç Liderler Topluluğu Çanakkale Şehit ve Gazilerini Anma Programı Düzenledi

23.03.2016
Üniversitemiz Genç Liderler Topluluğu, Çanakkale Şehit ve Gazilerini anma programı 18 Mart 2016 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda düzenledi.

Açılış konuşmasını yapan Genç Liderler Topluluğu’nun Danışmanı Öğretim Görevlisi Mehmet Atik, Çanakkale Zaferi'nde, Türk milletinin imkansızı başararak ve bir destan yazdığını dile getirirken, bu zafer Türk Milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp dünya milletlerinin de düşünce yapısını değiştirdiğinin altını çizdi. Atik, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümünün gururunu yaşadığını belirtirken, “101 yıl geçti ama Çanakkale geçilmedi ”dedi.

 Çanakkale Muharebelerinde şehit olanları rahmetle anan Topluluk Başkanı Emrah Tahtalı ise yaptığı konuşmasında, “Tarihimizdeki her muharebenin ayrı bir önemi ve manevi bir değeri vardır. Çanakkale savaşları ülkemiz ve dünya tarafından unutulamayan bir muharebe özelliği taşımaktadır’’ dedi.

Programda Üniversitemizin öğrencileri Çanakkale Türküsünü işaret dili ile okurken Çanakkale ile ilgili şiirler okundu. Program, Topluluk üyelerinin hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN