Üniversitemiz Futbol Takımı Türkiye Şampiyonu Oldu

17.05.2022
ÜniligSüper Lig’inde mücadele eden ilimizin temsilcisi Üniversitemiz Futbol Takımı, Türkiye Şampiyonu oldu.

Üniversitemiz Futbol Takımı,grup maçlarında sırasıyla Ege Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ni eleyerek çeyrek finale ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni eleyerek yarı finale çıktı.

Yarı finalde üç özel üniversite(İstanbul Aydın,Bahçeşehir,Beykent) ve Üniversitemiz yer aldı.Üniversitemiz Futbol Takımı, Beykent Ünivensitesi’ni 6-0, yenmesinin ardından finalde,İstanbul Aydın Üniversitesi’ni 2-1 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

Üniversitemiz Futbol Takımının Türkiye Şampiyonu olmasının gururunu taşıdığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “ÜNİLİG Süper Ligi Türkiye Futbol Şampiyonası’nda 207 üniversite arasında ‘Türkiye Şampiyonu’ olduk. Şimdi Dünya Şampiyonasında Ülkemizi temsil edeceğiz. Evlatlarımı ve onları bu şampiyonaya hazırlayan kıymetli hocalarımızı tebrik ediyorum.” dedi.