Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Fen Fakültesi Canlı Yayınla TRT Haber’e Konuk Oldu

06.06.2023
TRT Haber, 06 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirdiği yayınla Üniversitemiz Fen Fakültesine canlı bağlanarak son zamanlarda ciddi artışlar gözlemlenen yılan popülasyonu ve bu durum karşısında ne yapılması gerektiği ile ilgili bilgi aldı.

TRT Haber Muhabirine Türkiye’de bulunan zehirli yılan türleri ile ilgili bilgiler veren Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtuluş Olgun, Türkiye’de 60 yılan türü olduğunu ve bunların yaklaşık 3’te 1’inin zehirli olduğunu belirterek paniğe kapılmadan yılanın bulunduğu ortamdan uzaklaşılması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Olgun, aksi halde yılanın kişiyi bir tehdit olarak görüp savunma haline geçeceğini söyleyerek böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişilerin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünü aranması gerektiğini belirtti. 

Ekosisteme müdahalelerde bulunan insanoğlunun, yılan türleriyle karşılaşma olasılığının yüksek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kurtuluş Olgun, ADÜ Zooloji Müzesi’nde bilimsel araştırmalar için kullanılan yılan türlerinden örnekler gösterdi. Yılan ısırılması söz konusu olduğunda her yılanın zehirli olmadığının vurgusunu yapan Prof. Dr. Olgun, kişinin bir yılan tarafından ısırılması durumunda panik yapmadan hemen bir sağlık kuruluşuna gitmesi gerektiğini belirtti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN