Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Kromatografi XXI Kongresi Düzenlendi

21.06.2023
Üniversitemiz ev sahipliğinde Kromatografi Kongresi’nin 21.si ADÜ Didim Sosyal Tesisleri ve Kongre Merkezi’nde 14-16 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Kongrenin açılış konuşmalarını Üniversitemiz Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Aktaş Uygun ve Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yüksel Şahin yaptı. Kongre Başkanı Prof. Dr. Deniz Aktaş Uygun, bir ayırma bilimi olan kromatografinin önemini vurgulayarak, bu alandaki çalışmalarını sunmak üzere 31 farklı üniversiteden ve 8 firmadan toplam 140 araştırmacının kongreye katılmasının ve bilgi alışverişi yapmasının gurur ve mutluluk verici olduğunu dile getirdi. 3 gün boyunca yoğun bir şekilde devam eden Kromatografi XXI Kongresi’nde, 7 davetli sunum, 38 sözlü bildiri ve 53 poster bildirisi sunuldu.

Kongrenin değerlendirilmesi yapılarak, 22. Kromatografi Kongresi'nin Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmesine karar verildi.