Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Avaz Memleket Türküleri Programı Gerçekleşti

16.03.2022
Üniversitemiz ev sahipliğinde Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü ile Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında düzenlediği 'Avaz Memleket Türküleri' programı, 15 Mart 2022 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Programa; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, MHP İl Başkanı Haldun Haluk Alıcık, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Program öncesi konuşma yapan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu; “Bakanlığımızın destekleri ile gerçekleştirdiğimiz Çınaraltı Gençlik Söyleşileri programına sevgili öğrenciler hepiniz hoşgeldiniz. ‘Avaz Memleket Türküleri’ programımızda sanatçımız Turgay Coşkun, siz değerli, kıymetli öğrencilerimize unutulmaz bir anı bırakacağına inanıyorum.  Amacımız gençlerimizin geleceğe hazırlanması, sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerle gençlerimizin gelişmesine katkıda bulunmak.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Müziği Koro Şef Yardımcısı ve ses sanatçı Turgay Coşkun’un sahne aldığı ve dinleyiciler tarafından beğeni toplayan program sonunda Coşkun, “Kültürümüzü, özümüzü, türkülerimizi yeni nesillerimize aktarmak, kültürel dejenerasyona uğramamak adına planlanan böyle faydalı ve güzel bir etkinlik için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu’nun, Turgay Çoşkun’a GSB Yurtları’nda öğrencilerin el sanatları kursunda hazırladığı el işi ürünlerini hediye etmesi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN