Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eko-Matematik Projesiyle Ödül Aldı

13.06.2023
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Deniz Özen Ünal’ın proje yürütücüsü olduğu TÜBİTAK 4004 kapsamındaki “Ortaokul Öğrencileri için Eko-Matematik” projesi ile EKO-MAT Çalışma grubu, Akdeniz Üniversitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri-2022 kapsamında özel ödüle layık görüldü.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, proje ekibini ve projede emeği geçenleri tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Proje kapsamında 5-11 Eylül 2022 tarihleri arasında Üniversitemiz Sosyal Tesislerinde Aydın’da dezavantajlı bölgelerde taşımalı eğitimle öğrenim gören 30 öğrenciye yönelik çevre farkındalığı geliştirme ve çevre sorunlarına matematik yoluyla çözüm bulmaya ilişkin dersler ve atölyeler içeren 1 haftalık bir bilim okulu gerçekleştirilmişti.

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 25 yıldır düzenlenen çevre değerlerinin korunması ve geliştirilmesine hizmet etmiş kişi, kurum ve kuruluşlara verilen Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri-2022 kapsamında Türkiye ve Antalya ölçeklerinin yanı sıra Bilim Onur, Bilim Hizmet, Bilim Teşvik ve Özel Ödül kategorilerinde 13 ayrı ödül verildi. 

Proje ekibinde; Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Deniz Özen Ünal (proje yürütücüsü), Prof. Dr. Ersen Yazıcı, Doç. Dr. Emrah Hiğde, Dr. Öğr. Üyesi Serhan Ulusan, Dr. Öğr. Üyesi Hediye Can, Dr. Öğr. Üyesi Nurtaç Üstündağ Kocakuşak yer aldı.

Proje ekibi adına Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Özen Ünal, başta TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı, Üniversitemiz Rektörlüğü, Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve katkıda bulunan öğretim üyeleri, ADUZEM ve ADUSEM personelleri, Üniversite Konukevi ve Sosyal Tesisleri personelleri, Mühendislik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Aydın İktisat Fakültesi öğretim üyelerine destekleri ve katkılarından dolayı minnettar olduğunu belirtti. 

Bunun yanında destek olan kamu kurumlarından Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın İl Tarım Orman Müdürlüğü, Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü, Söke Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi ile Kuşadası Belediyesi, İstasyon Kuşadası ve Kızılay Efeler İlçe Başkanlığı’na desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ödül almaya hak kazananları tebrik ederek çevre için yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. Ödüller Eylül ayındaki törenle 25’inci kez sahibini bulacak.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN