Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Akademik Kurulu Toplandı

03.06.2016
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, 2015-2016 Bahar Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı, 2 Haziran 2016 tarihinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr.Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Cumali Öksüz, Yrd. Doç.Dr. Sezai Koçyiğit ve öğretim üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasında Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Sezai Koçyiğit,           “ Eğitim Fakültesinin Yönetimi, Tarihçesi, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı, Birim Koordinatörleri, Fakülteyle İlgili Veriler, Akademik Durum, Akademik Yükselmeler,2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Sayıları, Bilimsel Yayın Sayıları ve Nitelikleri, Erasmus Programı Kapsamında Öğrenci Değişimi, Bölümlere Öğrenci Alımı ve Etkinlikler ” konularında bilgi verdi.

 Toplantıda Rektör Yardımcımız aynı zamanda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Tunca, bahar yarıyılını değerlendirerek, Eğitim Fakültesinin ihtiyaç ve projelerini dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Adnan Menderes Üniversitesi’nde gerçekleştirilen akademik, idari ve fiziki gelişmeler hakkında bilgi vererek, Eğitim Fakültesi’nin talepleri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Üniversitemiz açısından önemli olan yeniliklerden bahseden Prof.Dr. Bircan, Teknokent için uzun zamandır yapılan çalışmaların sonuçlandığını ve en kısa sürede hizmete girmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bununla beraber teknokentlerin önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Üniversitemizin Teknokentle birlikte üniversitelerarası başarı sıralamasının olumlu anlamda değişeceğini ve hak ettiği yere ulaşacağını ifade etti. Prof.Dr. Bircan, personelimiz için önemli bir gelişme olarak Türkiye'de rekor denilebilecek bir promosyon ihalesi gerçekleştirdiklerini de belirterek akademik personele de ‘PROJE YAZ, TEŞVİK AL’ uygulaması müjdesini verdi. Prof.Dr. Bircan,” Bu uygulamayla TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projeleri ile patent başvurularında bulunan öğretim elemanlarına teşvik verilecek. Teşvik alabilmek için projenin başvurulan kurumca desteklenmiş olma şartı aranmayacak. ”dedi.

Toplantı, akademik personelin görüşlerini aktarmasıyla sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN