Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Dünya Kadınlar Günü'nü “Kendi Değerlerimizle” Kutladı

09.03.2016
Üniversitemiz akademik personelinin deneyimlerini paylaştığı geleneksel “Kendi Değerlerimiz” adlı programın üçüncüsü, Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak 8 Mart 2016 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansta Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsen Demir, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Senem Gökçen Yiğit Özer, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan ve Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tarım Politikası ve Yayım Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu konuşma yaptı.

Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreterimiz Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Sıcak bir atmosferde geçen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, kadınların sosyal yaşamın her alanında olduğuna dikkat çekip kadına yapılan her türlü şiddet eylemini kınadıklarını belirterek “Kadınlarımıza iyi davranmak zorundayız. Bizim başkalarına bir şey yaparken kardeşimizin de, bizim annemizin de eşimizin de bir kadın olduğunu bilmekzorundayız. Ben kendi annemden biliyorum hayatın tüm sıkıntılarına katlanarak bizleri büyüttü. Kadınlarımız bizler için annedir, eştir, kardeştir. Bu yüzden onlara hak ettikleri değeri vermeliyiz” şeklinde konuşarak Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın eşi Avukat Hatice Bircan sahneye çıkarak Rektörümüzle birlikte nükteli bir konuşma yaptı.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Bölümü Anabilim Dalı öğretim üyelerinin sergilediği müzik dinletisinden sonra Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsen Demir kadının toplumdaki konumunu ele aldı ve yaşamın her alanında kadının var olduğunu kendi yaşamından verdiği örneklerle açıkladı.

Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Senem Gökçen Yiğit Özer, mutluluk ve sevgi üzerine bir konuşma yaparken Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan, hayat hikâyesini, köy öğretmenliğini, mücadele ve sabırla gelen akademik başarılarını paylaştı.

Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tarım Politikası ve Yayım Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu, annelerin, kadınların çok kutsal olduğunu söyleyerek hak ettikleri değeri vermemiz gerektiğini ifade etti. Doç. Dr. Tunalıoğlu, muhafazakar aile yapısıyla yetiştiğine değinerek bu hayattaki en büyük desteği babasından aldığını vurguladı. Evlendikten sonra da eşinin tüm çalışmalarında kendisine destek olduğunu sözlerine ekledi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN