Üniversitemiz COP 26 İklim Zirvesinde Temsil Edildi

08.11.2021
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Sağlık Sektörü Uzmanı Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, 31 Ekim - 12 Kasım 2021 tarihleri arasında İskoçya'nın Glasgow şehrinde gerçekleşen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda (COP26) Üniversitemizi temsil etti.

Dünya’da “İklim Zirvesi” olarak isimlendirilen etkinlikte, Prof. Dr. Kiraz, “İklim Değişikliğinde Birbirini Kesen Konular” oturumda,’ İklim Değişikliğinin Hızından Daha Hızlı Değişen Halk Sağlığı Yaklaşımı’  başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Didem Evci Kiraz daha önce de YÖK’te gerçekleşen ‘İklim ve Çevre’ konulu görüşmelerin gerçekleştirildiği toplantılarda iklim değişikliğiyle ilgili olarak sağlık sektörünün mevcut durumu, etkilenme düzeyi, etkilenebilecekler, sağlık alanında yapılması gerekenler, deneyimler ve örnekler ile öneriler konularında rapor sunmuştu.