Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İSG Protokolü İmzaladı

29.03.2018
İş Sağlığı ve Güvenliği alanında çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan başkanlığındaki heyetle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç’u 28 Mart 2018 tarihinde makamında ziyaret etti.

Heyette, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yrd. Prof. Dr. Recai Tunca, Yapı İşleri Daire Başkanı Kamertap Cırık, İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi (İSGB) Koordinatörü Öğ. Gör. Muammer Erden ve İSGB Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Şinasi Yaylagül yer aldı.

Ziyarette, Üniversite personelinin ve öğrencilerimizin İSG kültürünün geliştirilmesine yönelik “İş Sağlığı ve Güvenliği alanında eğitim, araştırma, uygulama ve danışmanlık” çalışmaları için iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle İSG faaliyetlerinin uygulamaya geçirilerek Üniversitemizde, proje, sosyal etkinlikler, toplantılar, konferanslar gibi birçok ortak faaliyetlerin yürütülmesi konusunda iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İSG’nin önemini belirterek Üniversitemizin bu konuda her zaman örnek ve öncü olacağını, bunun da her daim artarak devam edeceğini ifade etti. Üniversitemizin, İSG faaliyetlerini bütünüyle benimsediğini ve Üniversitemizin her alanında bu faaliyetlere öncelik verildiğini, protokolün en kısa zamanda görünür bir şekilde uygulamaya geçirileceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç ise Adnan Menderes Üniversitesi’nin İSG alanında yapmış olduğu çalışmaları takdirle izlediklerini ve her konuda destek vererek geliştirme çabalarına ortak olacaklarını kaydetti. İSG alanında yapılacak projelere de destek vereceklerini belirten Genel Müdür Koç, sektörel bazda İSG faaliyetlerinin önemli bir ayağını oluşturan eğitim faaliyetlerinde gösterdiği hassasiyet ve çalışmalar için de Üniversitemize teşekkür etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN