Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Bilimsel Çalışmalarla Yerel ve Ulusal Basının Gündeminde

25.07.2018
Üniversitemiz Nazilli Meslek Yüksekokulu, Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğr. Gör. Dr. Oğuzhan Aydın’ın ülke genelinde yaptığı araştırma sonucunda Türkiye’nin utangaçlık haritasını çıkardığı Doktora Tez Çalışması, ulusal ve yerel basında geniş yer buldu.

Tüketici davranışları gözetilerek yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye’nin en utangaç bölgesi Doğu Karadeniz olarak belirlenirken, Batı Marmara ise utangaçlık oranının en düşük olduğu bölge oldu.

Öğr. Gör. Dr. Oğuzhan Aydın, batı kültüründe utangaçlığın bireyin üstesinden gelmesi gereken psikolojik bir problem olarak görülmesinden dolayı, üzerinde araştırma yapılmayan bir olgu olduğunu belirterek “Türkiye’de ise utangaçlık; mahcubiyet, utanma, çekingenlik gibi duygulara sahip olmak, güzel ahlakın bir göstergesi. Utangaçlık düzeyinin batıya doğru gidildikçe düşmesi batılılaşmayla ilişkili olabilir. Eğitim düzeyi, gelir seviyesi, bölgenin gelişmişlik düzeyi, sosyo-kültürel birikim ve sosyo-ekonomik yapı gibi son derece önemli değişkenlerin ayrı ayrı utangaçlıkla beraber ele alınması gerekir.” şeklinde konuştu.

Basında yer alan haberler için linklere tıklayınız

https://www.sabah.com.tr/pazar/2018/07/15/turkiyenin-utangaclik-haritasi-utangaclik-doguda-meziyet-batida-kusur

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/iste-turkiyenin-utangaclik-haritasi-40897439

https://www.cnnturk.com/turkiye/iste-turkiyenin-en-utangac-illeri

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN