Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Aydın Sağlık Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

31.05.2017
Üniversitemiz Aydın Sağlık Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 30 Mayıs 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca, Aydın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Aydın Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hilmiye Aksu, Fakülte Dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İki bölüm halinde yapılan törenin ilk bölümünde Beslenme, Diyetetik ve Ebelik bölümünden mezun olan öğrenciler yerlerini aldı. Beslenme ve Diyetetik bölüm mezunları adına bölüm birincileri Gizem Çetinkaya, Fatma Şeşen; Ebelik Bölümü mezunları adına bölüm birincisi Mennune Altıntaş’ın konuşmalarının ardından Aydın Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hilmiye Aksu’nun söz aldığı törende, Doç. Dr. Aksu, ailelere seslenerek, “Dört yıl önce bize emanet ettiğiniz çocuklarınıza iyi bir eğitim vererek mezun ettik, toplum içinde saygınlığı olan bir meslek sahibi oldular ve bundan dolayı  gurur duyuyoruz. Akademik kadro olarak, gelişmiş Üniversitelerin Yüksekokulları düzeyine hızla ulaştık. Tüm bu gelişim sürecinde bize destek veren Üniversite yönetimine teşekkür ediyorum.” dedi.

Mezun öğrencileri kutlayan ve onlara başarılar dileyen Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferda Akar ise öğrencilere her zaman araştırmacı, sanatsal yönü olan, insanlığa hizmet için çalışan bireyler olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev yaparak örnek olduğumuz tüm faaliyetlerde onların ekibimizi geliştirmesini bekliyoruz diyen Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, iş hayatında karşılaşabilecekleri bir sorunda, ya da kafalarına takılan herhangi bir durumda mezun öğrencilerin her zaman yanında olacaklarını belirtti.

Prof. Dr. Recai Tunca ise Üniversitemiz bünyesinde Dünya ve Türkiye’de sıralamaya giren fakültelerimiz olduğunu,  Sağlık Yüksekokulu, Hemşirelik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin de  bu hedefler doğrultusunda her gün  gelişerek  daha iyi noktalara geleceğine inandığını söyledi. Bu ülkenin yeni mezunlardan çok şey beklediğini belirten Prof. Dr. Tunca, Ülkemizi muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yaşam boyu öğrenme konusunda Üniversite olarak öğrencilerimizin her zaman yanında olacaklarını ifade ederek, mezuniyetlerinin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Törenin Atatürk Kongre Merkezi’nde yapılan ikinci bölümünde ise Hemşirelik Bölümü öğrencileri mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferda Akar, Aydın Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hilmiye Aksu, mezun öğrenciler ve ailelerinin katıldığı törende protokol konuşmaları ve Hemşirelik Bölümü birincisi Dilara Karakaynak’ın konuşmalarının ardından, mezun öğrencilere diploma ve belgelerinin verilmesiyle tören sona erdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN