Üniversitemiz Akhisar'ın Tarihini Gün Işığına Çıkarıyor

18.08.2017
Bakanlar Kurulu kararı, Kültür ve Turizm Bakanlığının izinleriyle Üniversitemiz adına Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr.Engin Akdeniz başkanlığındaki bir ekip tarafından sürdürülmekte olan Akhisar Thyateira kazılarında önemli bilgilere ulaşıldı.

Üniversitemizin yanı sıra Ege, Muğla, Hacettepe ve İstanbul Üniversitelerinden Arkeoloji, Jeoloji, Jeofizik, Antropoloji, Sanat Tarihi bölümlerinden çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencinin katılımıyla devam eden kazılarda Hastane Höyüğü'nde Kalkolitik Çağ'dan Osmanlı dönemlerine kadar uzanan çeşitli kültürlere ait kalıntılar açığa çıkarıldı ve buluntular ele geçirildi. Kazıya katılan lisans ve
lisansüstü öğrencileri okulda edindikleri teorik bilgileri pratiğe uygulama imkanı buldular. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Akhisar Belediye Başkanlığı ve Manisa Valiliğinin desteklediği kazıların Hastane Höyüğü dışında Tepe Mezarlığı ören yerinde restorasyon faaliyetlerini de içererek devam ettirilmesi planlanıyor.