Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi Lise Öğrencilerine Eğitim Verdi

10.04.2023
Üniversitemiz Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi, 10 Nisan 2023 tarihinde Aydın Umurlu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerini, “Okulum Afete Hazır” yarışması adına gerçekleştirilen bilgilendirme gezileri kapsamında ağırladı.

Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü bünyesinde yer alan kıyafet ve kasklar verilerek eğitime adaptasyonları sağlanan öğrencilere, Merkez Müdürü Prof. Dr. Emine Gerçek Öter tarafından 2019 yılından itibaren gerçekleştirilen merkez faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerde afet ve acil durumlara ilişkin bilinç oluşturmak amacıyla merkez tanıtımı ve bilgilendirme şeklinde gerçekleştirilen faaliyet kapsamında, İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nadir Savaş Öter, okullarda deprem-yangın vb. afet ve acil durumlara yönelik yapılacak tatbikatların öneminden bahsederek gençlere farkındalıklarını geliştirecek bilgiler aktardı. 

Eğitim, Aydın İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitmeni Tayfun Küçükçal tarafından yangınlara yönelik farkındalık eğitiminin gerçekleştirilmesi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN