Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz ‘28 Şubat Postmodern Darbesi ve Günümüze Yansımaları’ Başlıklı Konferansa Ev Sahipliği Yaptı

20.03.2017
Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen ‘Diriliş Konferansları’ kapsamında düzenlenen ve Avukat Figen Şaştım’ın konuşmacı olarak katıldığı “28 Şubat Post Modern Darbesi ve Günümüze Yansımaları” başlıklı konferans, 17 Mart 2017 tarihinde Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleştirildi.

 Konferans Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin katılımıyla gerçekleşti.

28 Şubat dönemini, inançlı kesim açısından büyük bir fay hattı olarak niteleyen Figen Şaştım, 12 Eylül ve 61 darbesi gibi dönemlere benzemeyen bu dönemin, birdenbire gerçekleşmediğini bir hazırlık süreci olduğunu belirtti.

Toplumun her kesiminin bu dönemde zarar gördüğüne dikkat çeken Şaştım, Müslüman inançlı kesimin bazı odaklar tarafından rakip olarak görülerek sosyal yaşam için bir tehdit olarak görüldüğünü söyledi.

Yurtdışından Batı tandanslı mihrakların, o dönemde de bugünkü gibi 28 Şubat sürecinde etkin rol oynadığına vurgu yapan Figen Şaştım, Türkiye’nin temsil ettiği siyasi, dini ve kültürel simgelere karşı bu mihraklar tarafından girişimde bulunulduğunu söyledi.

 28 Şubat döneminde, medyadaki bazı figürlerle, Müslümanların dışarıya karşı, İslam’ı bilmeyen kişilere karşı, kaba, yobaz, ham softa kişilikleri içerisinde barındıran, toplum için bir tehdit olarak algılanması için çaba sarf edildiğini belirten Figen Şaştım, İslam düşmanlığının Avrupa’da olduğu gibi o dönemde de başörtüsü üzerinden yürütüldüğüne vurgu yaptı.

Konferansın son bölümünde dinleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Figen Şaştım’a, konferansın bitiminde Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca tarafından  teşekkür belgesi takdim edildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN