Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz, Avrupa Birliği Parlementosu’nda Temsil Edildi

01.02.2024
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaz, 30-31 Ocak 2024 tarihlerinde Brüksel Avrupa Birliği Parlamento binasında düzenlenen "Bilim Diplomasisi, İnovasyon, Araştırma ve Geliştirme Forumu"na konuşmacı olarak davet edildi.

Toplantıya video konferans ile katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Üniversitemizin tanıtımı, eğitim süreci ve bilimsel altyapısı ile ilgili bilgiler verdi. Günümüzde yeşil ve dijital dönüşümün önemli olduğunu ve sürdürülebilir projeler ile özel finansmanı teşvik ederek iklime zarar vermeyen ekonomiye geçişin desteklenmesi gerekliliğini vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, doğaya zarar vermeden her canlı için gelecek kuşakları düşünerek, yaşanabilir bir gelecek yaratmak adına her projede Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak görev almaya hazır olduklarını belirtti.

Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaz etkinlikte, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak yürütülen Avrupa Birliği projelerinin tanıtımı ve “The Obstacles To The Goals Aimed For Green and Digital Transformation” adlı iki sunum gerçekleştirdi.  

İki gün süren toplantı, Avrupa Birliği parlamenterlerinin, büyükelçiler ve temsilcilerinin, akademisyenler ile iş insanlarının yaptığı sunumlar ve sosyal etkinliklerin ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN