Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz, “Adına Yakışır Bir Dijital Koleksiyonu” Araştırmacılarımızın Hizmetine Sundu

08.03.2017
Üniversitemizde “ Adnan Menderes ve Demokrat Parti dönemini kapsayan "Democracy in Turkey: 1950-1959" ve Osmanlı İmparatorlu'ğunun son dönemi ve genç Türkiye'ye ait kayıtların yer aldığı "Turkey: Records of the U.S. Department of State: 1802-1949"” koleksiyonunun tanıtımı, 3 Mart 2017 tarihinde Bilgi İşlem Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

Adnan Menderes Dönemi ve Demokrat Parti Dönemini kapsayan, veri tabanı ve eğitim toplantısına, Üniversitemiz öğretim üyeleri katıldı.

Koleksiyonda, Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerine ve genç Türkiye’ye ait notların bulunduğuna dikkat çeken Cengage Lerarning  Şirketinin  Yöneticisi Kemal Çelik, “İstanbul ve Ankara elçiliklerine ek olarak İskenderun, Halep, Erzurum, Sivas, ve İzmir bürolarından elde edilen kayıtlar; göçler, Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve Ermeni meselesi gibi birçok başlık altında yüzlerce rapor, mektup ve gazete küpürü  içermektedir.” dedi.

Ayrıca dünyanın en büyük kütüphanesi olan “Bristish Library” ile işbirliği içinde olduklarını söyleyen Kemal Çelik ; “İlk dijitalleştirme projemiz Chatham Hause, 1785  yılından  2010 yılına kadar tüm koleksiyonlarımızı kapsıyor. Bu koleksiyonda 233 tane başlık var. Chatham Hause koleksiyonumuzda gazeteler, belgeler bunun yanında ses kayıtlarımız da bulunmaktadır.” diyerek koleksiyonun Türkiye’nin ekonomik ve sosyal koşullarının yanı sıra siyasi ve askeri ilişkilerini de aydınlatacağını ifade etti.   
 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN