Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNE TÜBİTAK’TAN DESTEK

06.01.2016
Üniversitemiz Aydın Meslek Yüksekokulu ve MB Holding bünyesinde faaliyet gösteren Sultan Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera A.Ş. ortaklığında TÜBİTAK’a (Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu) sunulan AR-GE projesi 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

“Jeotermal Enerji ile Isıtılan Pilot Kapasitede Sürekli Akış Sistemli Kurutma Ünitesi Tasarımı, Geliştirilmesi ve Kuru Domates Üretiminde Uygulanması” konu başlıklı projeyle bölgemizin önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal enerji kullanılarak, düşük enerji tüketimli tarımsal ürün kurutma sistemlerinin kurulması planlanıyor.   Projeyle, tarım ve gıda sektörüne önemli katkı sağlanmasının yanı sıra bölge halkının istihdamına ve bölge ekonomisine de katkı sağlanması bekleniyor.

Proje ekibinde yer alan öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Erkan ŞİMŞEK, Prof. Dr. Mustafa ÇETİN, Yrd. Doç. Dr. Taner AKBAŞ ve Yrd.Doç.Dr. Asil ALKAYA ile müşteri kuruluş proje sorumlusu Gaye Neslihan BUDAKLI’yı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN