Harran Üniversitesi ile Fellas Gıda & Sağlık Ürünleri San. Tic. A.Ş. iş birlikleriyle gerçekleşecek projede, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Fatih Mehmet Yılmaz, Arş. Gör. Ahmet Görgüç ve Gıda Yük. Müh. Esra Gençdağ yer alıyor.
“Endüstriyel Vişne Çekirdeği Atığından Katma Değeri Yüksek Bitkisel Protein Tozu Üretimi, Protein Bar Üretim Formülasyonunda Kullanımı ve Ticarileştirilmesi” başlıklı proje kapsamında, hem deneysel çalışmalar ile en uygun protein tozu üretim parametreleri belirlenecek hem de elde edilen protein tozlarından formülasyon çalışmalarıyla ticari yöntemlerle protein barlar üretilerek piyasaya arzı sağlanacak.
Katma Değeri Yüksek Bir Ürünü Yüksek Saflıkta Sanayicimize Kazandıracağız
Bitkisel protein kaynaklarına ve sıfır atık kavramına dünyada ve ülkemizde oldukça yoğunlaşıldığını vurgulayan Doç. Dr. Fatih Mehmet Yılmaz, ‘Vişne meyvesinin anavatanı Türkiye’dir ve dünyada en çok vişne üreten birkaç ülkeden biriyiz. Bu meyve %90 oranında endüstride işlenmekte ve prosesten ayrılan çekirdeklerin de yüksek miktarda protein içerdiğini tespit ettik. Üstelik çekirdekten kozmetik ürünlerde kullanmak üzere yağı ayırdıktan sonra protein üreteceğiz ve dolayısıyla atığın atığı bir materyalden katma değeri yüksek bir ürünü yüksek saflıkta sanayicimize kazandıracağız.” dedi.
Üniversite – Sanayi iş birliği ve koordinasyonu ile yürütülecek projenin toplam bütçesi 300.000 TL olacak ve iki yıl sürecek.
Proje ekibini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu