Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

‘ÜNAK 2023 Sempozyumu’ Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştiriliyor

28.09.2023
Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği (ÜNAK) ve Üniversitemiz iş birliğinde düzenlenen ÜNAK 2023 Sempozyumu, “Yeni Yüzyılda Geleceğin Kütüphaneleri” teması ile 28-29 Eylül 2023 tarihlerinde Atatürk Kongre Merkezi’nde yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştiriliyor.

Sempozyuma, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in yanı sıra Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Meşe,İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, kütüphanelerin yaşadığı değişim ve gelişim süreci ile sempozyumun bilimsel çıktılarının önemine değinerek, “Güçlü Üniversite güçlü iş birlikleri bilinci ile Ülkemizdeki kamu ve özel kurumlar ile iş birliklerini sürdürecek gelişme hedefleri içindeyiz. Sempozyumun hazırlanmasında emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından ÜNAK Başkanı M. Fatih Kumsel tarafından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’e kitap hediye edildi. ÜNAK Başkanı M. Fatih Kumsel ve Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Öğr. Gör. Gül Bozkurt yaptıkları konuşmada sempozyumun önemine vurgu yaparak herkes için verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen ve 2 gün sürecek olan sempozyumda, ülkemizdeki kütüphanelerin ve bilgi merkezlerinin Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında nasıl gelişeceğine dair fikirleri, deneyimleri ve stratejileri paylaşmak, tartışmak ve keşfetmek, kütüphane profesyonellerinin geleceğe yönelik hazırlık yapmalarını ve kütüphane hizmetlerini geliştirmeleri ayrıca kütüphane ve bilgi merkezlerinin ülkemizdeki rolü, eşitlik, erişim ve sürdürülebilirlik, teknoloji ve yeniliklerin kütüphanelerde nasıl kullanıldığı, veri yönetimi ve bilgi erişimindeki güncel gelişmeler vb. gibi konular ele alınacak olup Prof. Dr. Nevzat Özel (Ankara Üniversitesi), Doç. Dr. Celal Öney (Muş Alparslan Üniversitesi), Doç. Dr. Burcu Umut Zan (Çankırı Karatekin Üniversitesi), Dr. Öğr. Üyesi Berrin Balkaş Yılmaz (İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi), Dr. Ali Kavak (Samsun Üniversitesi), Dr. Ebru Kaya (Bilkent Üniversitesi), Öğr. Gör. Gül Bozkurt (Aydın Adnan Menderes Üniversitesi), Öğr. Gör. Alper Odabaşı (İzmir Bakırçay Üniversitesi), Öğr. Gör. Orhan Alav (Süleyman Demirel Üniversitesi), Öğr. Gör. Sinan Güneş (Kırıkkale Üniversitesi), Ferda Warnecke ile Hacer Çimen (F. DELBANCO), Sezin Romi (Salt Araştırma), Duygu Paçalı (WILEY), Göknur Arslan (İstanbul Teknik Üniversitesi), Sultan Süleyman Ökten (EBSCO), Derya Alptekin (ELSEVIER), Çiğdem Özbağ Ören (INFORMASCOPE), Elif Öztop ile Çağatay Akgün (İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi), Esen Dağdelen (CLARIVATE), Cem Özel (Sabancı Üniversitesi), Serap Fidancı, Esma Bağcı (Kadınhanı İlçe Halk Kütüphanesi, Doğanhisar İlçe Halk Kütüphanesi), Neslihan Aka (Elazığ Fırat Üniversitesi), Murat Doğan (GEMINI), Oğuz Kuru (Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi), Mine Tonta (EMERALD), Kübra Ardıç (Bitlis Adilcevaz İlçe Halk Kütüphanesi), Sena Beygirci (Piri Keşif Aracı), Evrim Doğa Canoğlu (Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi), Yıldız Akgül (İstanbul Ataşehir Bilim ve Sanat Merkezi), İdil Ayhan (Niğde İl Halk Kütüphanesi), Selma Yıldıran Atcı (Kahramanmaraş Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesi), Selim Başaran (BBYON Topluluğu-İstanbul Üniversitesi), Seda Bulut (Bilgi Topluluğu-Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi) Gülcan Şirin Erkurt (Bilgi Bilim Topluluğu-İzmir Katip Çelebi Üniversitesi), Leman Eryılmaz (Yaşam Boyu Öğrenme Topluluğu-Çankırı Karatekin Üniversitesi), Hilal Gezer (TKD Kampüs İstanbul), Semih Kandiş (Bilgi Bilimi Topluluğu-İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi), Sümeyye Kaplan (Medeniyet Bilgi Topluluğu-İstanbul Medeniyet Üniversitesi), Mümin Barış Korkmaz (Bilgi Yönetimi Kulübü-Marmara Üniversitesi), Mehmet Turan (Bilgi Kulübü-Atatürk Üniversitesi) ve Sinem Toy (Bilgi Topluluğu-Kastamonu Üniversitesi) konuşmacı olarak yer alacak. Sempozyum, 29 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecek.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN