Uluslararası Proje Başarısı

28.12.2022
Akdeniz ülkelerinde su yönetimi, gıda sistemleri ve tarım-gıda değer zinciri temalarında çok ortaklı uluslararası projelerin desteklendiği “Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area” (PRIMA) Programı’nın 2022 yılı çağrısı kapsamında Üniversitemizin ortak olarak sunduğu proje desteklenmeye hak kazandı.

Tarım – Gıda Değer Zinciri başlığı altında desteklenen projede; İspanya, İtalya, Portekiz, Fransa, Tunus, Mısır’dan üniversiteler ve enstitüler ile birlikte Türkiye’den de ADÜ yer alıyor.

Türkiye yürütücülüğünü Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Mehmet Yılmaz’ın üstlendiği projede aynı bölümden Arş. Gör. Ahmet Görgüç ve Arş. Gör. Özlem Erdoğdu araştırmacı olarak yer alıyor.

Toplam bütçesi 1,8 milyon Euro olan proje üç yılda tamamlanacak.

Proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.