Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Uluslararası Öğrencilerimiz Hak ve Yükümlülüklerini Öğrendi

26.04.2019
Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Topluluğu, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce 25 Nisan 2019 tarihinde Kuşadası'nda bir otelde gerçekleşen ‘Yabancıların Türkiye’de Sahip Oldukları Hak ve Yükümlülükler’ konu başlıklı çalıştaya katıldı.

Etkinliğe, İlimiz Valisi Yavuz Selim Köşger, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, GİGM Uyum ve İletişim Daire Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Proje Asistanı Zana Erdoğan, Aydın İl Göç İdaresi Müdürü Soner Koç, Rektör Danışmanımız Hüseyin Turgut, Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Topluluğu Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Serhat Yetimova, Topluluk Başkanı Anas Altheeb ve Topluluk üyeleri katıldı .

Etkinlikte konuşan İlimiz Valisi Yavuz Selim Köşger, Türklerin egemenliklerine düşkün bir millet olduklarını dile getirerek Balkanlardan Ortadoğu’ya Kafkaslardan Orta Asya’ya kadar her darda kalanın umut bağladığı bir ülke olduğumuzu söyledi. Bu coğrafyanın insanları Türkiye’yi ikinci evleri olarak gördüklerini ve Türkiye’nin zorda kalana ana kucağı gibi kollarını açan medeniyetler beşiği olduğunu vurguladı.

Rektörümüz Prof.Dr Osman Selçuk Aldemir'in uluslararası öğrenciler ile ilgili değerlendirmelerini dile getiren Rektör Danışmanımız Hüseyin Turgut, Rektörümüzün,  Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencileri kültür transferlerini gerçekleştiren neferler olarak gördüklerini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in uluslararası öğrencileri, Ülkemiz ve Üniversitemiz için zenginlik kaynağı olarak gördüğünü aktaran Turgut, uluslararası öğrencilerin, kültürlerarası iletişim açısından düşünüldüğünde de Türkiye’nin yurtdışındaki imaj inşasında dünyanın dört bir yanına saçılan tohumlar olduğunu söyledi.

Sözlerini sürdüren Turgut, dünyada ülkeler arası iletişimin bir hayli ilerlediğini belirterek bölgesinde lokomotif bir güç olan ülkemizin jeopolitik, jeostratejik, jeoekonomik ve jeokültürel konum itibarıyla birçok ülke  ile etkileşim içerisinde bulunduğu bir dönemde olduğunu işaret ederek “Türkiye’nin dışa açılan penceresi durumundaki 'Uluslararası Öğrencilerimiz' bu iletişimin daha sağlıklı olması ve ülkemizin doğru şekilde tanıtımı açısından oldukça önemlidir . Nitekim uluslararası öğrencilerimiz, bizim ‘Gönüllü Kültür Elçilerimizdir’. Ülkemizde misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğumuz yabancı öğrencilerimize sadece dil öğretmek veya akademik eğitim vermek değil, kültürümüzü de tanıtmak birincil sorumluluklarımızdandır." diye konuştu.

Üniversitemiz adına sunum yapan Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Öğretim Görevlisi Selin Çelikbaş, uluslararası öğrencilerin üniversiteye alınması, sınav koşulları, öğrenim ücretleri, Uluslararası öğrencilerin ikametinin alınması, Üniversitemizdeki uluslararası öğrenci sayısı, Üniversitemizde öğrenim dili İngilizce olan bölümler, uluslararası öğrencilerin yararlanabileceği burslar ve uluslararası öğrencilerin düzenlediği etkinlikler hakkında bilgi verdi.

İl Göç İdaresi Müdürü Soner Koç’un kapanış konuşmasının ardından Üniversitemizce Uluslararası Öğrenci Topluluğu üyelerine Güvercinada gezisi düzenlendi

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN