Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Uluslararası Öğrencilerimiz, Dünya Gençleri Kültür Festivali’nde Kültürlerini Tanıttı

04.05.2017
Üniversitemiz Uluslararası Öğrenciler Topluluğu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen Dünya Gençleri Kültür Festivali, 3 Mayıs 2017 tarihinde Tralleis Meydanı’nda gerçekleşti.

26 farklı ülkeden yaklaşık 500 öğrencinin yerel kıyafetleri ve danslarıyla renk kattığı festivale, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan katılırken, personelimiz ve öğrencilerimiz de yoğun ilgi gösterdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan çeşitli ülkelerden gelerek Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin, kendi kültürlerini tanıtarak önemli bir kaynaşmayı sağladığını ifade etti. Prof. Dr. Bircan “İkincisini düzenlediğimiz festivalde, kardeş ülkelerden gelen öğrencilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimize, yapmak istedikleri her şeyde yanlarında olacağımızı göstermek istiyoruz. Bu festivalde onları ve kültürlerini tanıma fırsatı bulacağız.” dedi. Stantları tek tek gezerek öğrencilerden ülkeleri ve kültürleriyle ilgili bilgi alan Rektörümüz, ülkelerin yöresel yemeklerini tattı.

Kocagür İlköğretim Okulu’nun hazırladığı Hint ve Roman dansları ile Rehber Koleji Mehteran Takımı’nın gösterisi festivale renk katarken, festival hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN