Uluslararası Öğrenci Çalıştayı Üniversitemizde Gerçekleşti

26.03.2018
Üniversitemiz ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenci Çalıştayı" 24 Mart 2018 tarihinde Merkez Kampüste gerçekleşti.

Üniversitemiz Merkez Kafeteryası’nda gerçekleştirilen kahvaltılı çalıştaya, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, UDEF Genel Başkan Yardımcısı Ebubekir Armağan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, UDEF Temsilcileri ve yabancı öğrenciler katıldı.

Çalıştayda konuşan UDEF Genel Başkan Yardımcısı Ebubekir Armağan, tüm öğrenci çalışmalarının 2013 yılında tek çatı altında birleştiğini söyleyerek, “49 şehirde 58 derneğimizle Türkiye'deki yaklaşık 120 bin öğrenciyle yakın temas içerisindeyiz. 72 ülkede partner gruplarımızla beraber bu çalışmaları yürütüyoruz.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan Üniversitemizin birçok ülkeden öğrenciye ev sahipliği yaptığını aktararak, “Uluslararası öğrencilerimiz, Kampüsümüzün renkleri. Bu öğrencilerimizin kendilerini evlerinde gibi hissettiklerine eminiz. Her türlü sıkıntılarında yanlarında olmaya çalışıyoruz. Onlar bizim misafirimizdir. Bir misafire nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranmaya çalışıyoruz.” dedi.

Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelen öğrencilerin dertleriyle, sorunlarıyla ilgilenmenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Milletvekili Mehmet Erdem, “Hepimiz biriz, hepimiz kardeşiz.” mesajı verdi.

Uluslararası öğrencilerimizin taleplerini masaya yatırıp, eğitimleri sırasında ve mezuniyet sonrasında karşılaşılan sorunların, yapılmasını istedikleri iyileştirmelerin konuşulduğu çalıştay, çözüm önerilerinin sunulmasıyla sona erdi.