Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Uluslararası Darbe Sempozyumunda Filistin İntifadası ve Kudüs Konuşuldu

28.05.2018
Üniversitemiz tarafından ikincisi düzenlenen Uluslararası Darbe Sempozyumunda İNSAMER (İHH insani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Başkanı Dr. Ahmet Emin Dağ moderatörlüğünde Filistin İntifadası ve Kudüs konuşuldu.

Panel, Filistin Kudüs İşleri Bakanı Siyasi Ateşesi Said Dawoud,  Hamas Eski Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Anka Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çelik,  Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak’ın konuşmacı olarak katılımlarıyla Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

 "Filistin İntifadası ve Kudüs" başlıklı panele, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, , Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, Sivil Toplum Örgütleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Moderatör Dr. Ahmet Emin Dağ, Kudüs meselesinde İsrail’in devleştirildiği bir süreçten geçtiğini dile getirerek Ortadoğu ülkeleri içerisinde İsrail’e karşı sadece Türkiye’nin dik bir duruş sergilediğini ifade etti.

Filistin Devleti Kudüs İşleri Bakanı Siyasi Ataşesi Said Dawoud, Filistin davasına destek veren Türkiye’ye, böyle bir sempozyum düzenlediği için Üniversitemize teşekkür ederek konuşmasına başladı. İsrail’in zulmünün er ya da geç biteceğini söyleyen Said Dawoud, “Davamızın arkasındayız. Elbet bir gün biz Müslümanlar zaferimizi ilan edeceğiz” dedi.

Hamas Eski Sözcüsü Sami Ebu Zuhri yaptığı konuşmada Kudüs’ün tüm Müslümanların ilk kıblesi olduğunu söyledi. Zuhri konuşmasında, Kudüs’ün sadece Filistinliler’in değil tüm Müslümanların olduğunu da vurguladı.

Prof. Dr. Mehmet Çelik ise sözlerine Hazreti Davud, Hazreti İsa ve Hazreti Muhammed’in ruhlarının rahat olmadığını söyleyerek başladı. Kudüs’ün üç büyük dinin kutsal saydığı bir kent olmasına rağmen bununla ilgili Müslüman aleminin bir politika geliştiremediğini söyleyen Çelik, “1967 yılında İsrail’i protesto ediyorduk bugün yine ediyoruz.” diye konuştu.

Panelistlerden Abdurrahman Dilipak sözlerine Kudüs’ün Müslüman aleminin ilk kıblesi olduğunu söyleyerek başladı. Dilipak “Kudüs bizim için bir medeniyet davasıdır. Kudüs’te tarafız. Bu da insan olma davasıdır.” diye konuştu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN