Uluslararası Darbe Sempozyumu Bildiri ve Panel Kitabı Yayımlandı

13.04.2018
Üniversitemiz tarafından 26 – 28 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Darbe Sempozyumunun kitap serisi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önsözüyle Nisan ayında yayımlandı.

Uluslararası Darbe Sempozyumuna 55 üniversiteden katılım sağlanırken 154 akademik bildiri,  6 panel,  bir özel oturum ve 4 atölye çalışması; 3 cilt bildiri, 1 adet panel ve çalıştay kitabı, 1 adet dergi ile somutlaştı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bildiri kitabının önsözünde ülkemizin yaklaşık 70 yıldır darbeler yaşadığına, bu dönemin çok iyi araştırılması ve geleceğe yönelik dersler çıkarılması gerektiğine dikkat çekerek, Üniversitemizin düzenlediği Uluslararası Darbe Sempozyumunu önemli bir adım olarak gördüğünü ifade etti. Cumhurbaşkanımız, Sempozyumun düzenlenmesinde ve kitabın hazırlanmasında başta Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.