Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Ulusal İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitimi Çalıştayı gerçekleşti

14.04.2017
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesince bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitimi Çalıştayı, 13 – 15 Nisan 2017 tarihleri arasında Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti.

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Didem Evci Kiraz, Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sakine Boyraz, Söke Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rahşan Çevik Akyıl, akademik personelin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştayda yaptığı konuşmada Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, sağlık çalışanlarımızın yetiştirilmesi konusunda büyük bir hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade ederek sağlık alanında çalışanlarımızın insanlara temas eden bir mesleklerinin olduğunu vurguladı. Rektörümüz Prof. Dr. Bircan, “Gece gündüz hasta yatağında yatan birinin, sağlık çalışanlarımızdan gördüğü en küçük tebessümün bile onları ne kadar motive ettiğini bilirim. Küçücük tebessümle büyük duaların içinde yer alabilen bir mesleğiniz var.” şeklinde konuşarak öğretim elemanlarımıza hitaben “Sağlık alanında çalışacak yeni nesilleri yetiştirirken bu durumu ekstra vurgulamanızı istiyorum. Böylelikle hem onların dualarını alacak hem de hastalarımızın iyileşme süreçlerine katkıda bulunacaksınız.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın ardından konuşma yapan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Didem Evci Kiraz, Ulusal İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitimi Çalıştayının çok önemsedikleri etkinliklerden biri olduğuna değinerek bu yıl üçüncüsünü düzenlemekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Prof. Dr. Kiraz, Sağlık Yüksekokulundan Hemşirelik Fakültesine geçilirken çok büyük emeklerin verildiğini anlatarak “Bugün o emeklerin ürününü alma günüdür. 2017 – 2018 öğretim dönemine hazırız. Güzel bir ekip kurduk ve bu ekiple başaramayacağımız hiçbir şey yok.” dedi. 

Bununla beraber Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sakine Boyraz, İç Hastalıkları Hemşireliğinin amaç ve hedeflerini anlattı.  Prof. Dr. Boyraz, “ Sağlığın korunması, geliştirilmesi, hastalıkların erken tanısı ve hemşirenin sorumlulukları,  bireysel bakımın yönetimi için temel bilgi beceri ve tutumların kazandırılmasıdır.” dedi. Bu amaca ulaşmak için eğitim programlarının sürekli güncel tutulması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Boyraz, bu hedef doğrultusunda Ulusal İç Hastalıkları Eğitimi Çalıştayı’nı düzenlediklerini söyledi.

Yapılan sunumların ardından katılımcılara belgelerinin verilmesiyle sona eren etkinlik, düzenlenen sosyal programlarla devam etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN