Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Kongresi’nin İlki Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleşiyor

28.04.2023
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin ev sahibi olduğu, Pamukkale Üniversitesi ile Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin ve İZDO Öğrenci Kolu’nun ana destekçi olduğu ‘Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Kongresi’nin ilki 28-30 Nisan tarihlerinde Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç’ın açılış konuşmasını yaptığı kongrenin; organizasyonunu ise Kongre Başkanı Emre Çetin, Kongre Başkan Yrd. ve Mali Kurul Başkanı Enes Arı, Bilim Kurulu Başkanı Alper Umut Bozdağlı ile Sosyal Kurul Başkanı Erim Efe Bilgeç üstleniyor.

700 öğrenci ve Türkiye'nin önde gelen Diş Hekimlerinin katılımıyla açılışı gerçekleşen kongrenin, ilerleyen yıllarda gelenek haline getirilmesi amaçlanıyor. Kongrede; öğrenci-Diş Hekimi-dental firmalar arasında etkileşimin sağlanması, konuşmalar ve uygulamalı kurslarla eğitimin pekiştirilmesi hedefleniyor.

DentFest'te; hasta nasıl kazanılır, nasıl kaybedilir, radyoloji sayesinde klinik seyri değişen vakalar, dijital Diş Hekimliği, klinik işletmeciliği, Diş Hekimliğinde hipnoz, çocuk Diş Hekimliğinde hasta yönetimi gibi konularla ilgili seminerler verilecek.

Festival; Diş Hekimleri tarafından 28-29 Nisan’da konferanslar verilmesinin ardından 30 Nisan’da  workshop ile sona erecek.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN