Ülserstif Kolit ve Crohn Hastaları için Hasta Okulu Düzenlendi

15.05.2017
Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı tarafından düzenlenen Hasta Okulu, 14 Mayıs 2017 tarihinde Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde gerçekleşti.

Öğretim Üyelerimizin hastalarıyla buluştuğu İBH (Ülserstif Kolit ve Crohn ) etkinliğine, Aydın ve ilçelerinin yanı sıra, İzmir, Denizli, Muğla ve Manisa gibi çevre illerimizden gelen yaklaşık 250 hasta katıldı.

Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Hadi Yaşa'nın açılış konuşmasını yapıp, hastalığın genel özelliklerini vurguladığı etkinlikte; Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyelerimiz; Prof. Dr. Vahit Yükselen, Yrd. Doç. Dr. Adil Coşkun, Yrd. Doç. Dr. Altay Kandemir, Genel Cerrahi ABD Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Murat Yılmaz ve Kâtip Çelebi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Berne Nilgün, İBH hastalığı hakkında hastaları bilgilendirdi.

Türkiye’de hastalarla yapılmış en büyük toplantılardan biri olma özelliği taşıyan ve 6 öğretim üyesinin konuşmacı olduğu etkinlik, büyük ilgi gördü.

Etkinlik, soru cevap bölümü ile sona erdi.