Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

ÜAK Başkanlığı Sanat Dalları Eğitim Konseyi Toplantısı Gerçekleştirildi

13.09.2023
Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı Sanat Dalları Eğitim Konseyi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ev sahipliğinde 8-9 Eylül 2023 tarihleri arasında Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Üniversitemizi temsilen Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Oner Uzun’un katıldığı ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun himayelerinde  YÖK’e bağlı Güzel Sanatlar Eğitimi veren tüm Üniversitelerin ilgili fakültelerinin Dekanları ve Devlet Konservatuvarı  Müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen  toplantının ana  gündemini, ’Sanat Dalları Eğitiminde Güncel Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ oluşturdu. 

Alt gündem maddelerini oluşturanlar arasında Üniversitemiz Devlet Konservatuvarının da yer aldığı toplantıda; ortaokul ve lise devreleri olan 14 Devlet Konservatuvarının eğitim öğretim sistematiğinde görülen aksaklıklar ve çözüm önerileri, Sanat ve Tasarım Fakültelerinin özellikle tasarım alanıyla ilgili tespit edilen problemler ve çözüm önerileri, ÜAK Güzel Sanatlar Alanı Doçentlik kriterlerinin daha işlevsel hale getirilmesiyle ilgili öneriler görüşülerek, kararların ÜAK’a rapor halinde sunulmak üzere metinleştirilmesine karar verildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN