Türkiye Üniversiteler Arası Kros Şampiyonası Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Düzenlendi

18.02.2016
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunca düzenlenen Türkiye Üniversiteler Arası Kros Şampiyonası 16 Şubat 2016 tarihinde Kuşadası Adagöl Kros Parkurunda yapıldı.

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen 40 üniversiteden yaklaşık 500 sporcunun katıldığı şampiyonada üniversitemiz kros takımı, bayanlarda gümüş, erkeklerde bronz madalya aldı.

Kros Şampiyonasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca’nın yanı sıra Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer,  Federasyon As Başkanı Atilla Pulur, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü temsilcileri ile çok sayıda sporsever izledi.

Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Recai Tunca’nın başlama çıkışını verdiği erkekler 10.000 metre koşusunda Üniversitemiz takımı üçüncülükle bronz madalyanın sahibi olurken; Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer’in başlama çıkışını verdiği bayanlar 5.000 metre koşusunda Üniversitemiz takımı ikincilikle gümüş madalyanın sahibi oldu.

Takım sıralamasına göre bayanlarda birinciliği Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi alırken İkinciliği Adnan Menderes Üniversitesi, Üçüncülüğü de Gazi Üniversitesi aldı. Erkeklerde İbrahim Çeçen Üniversitesi birinci olurken Dumlupınar Üniversitesi ikinci Adnan Menderes Üniversitesi üçüncü oldu.

Ferdi yarışlarda bayanlarda Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinden Sevilay Eytemiş birinci olurken erkeklerde de birinciliği Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinden Vedat Gönen aldı.

Yarışlar sonunda ferdi ve takımda dereceye girenlere ödülleri verildi. Birincilere ödüllerini Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Recai Tunca ve Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer verirken ferdi yarışmalarda dereceye girenlere madalyalarını Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı verdi.

Üniversitemizi temsil eden antrenör ve sporcularımız şöyledir:

Bayan Takım Antrenörü   Okt. Şaheser Güneş  ,  Erkek Takımı Antrenörü  Yrd.Doç.Dr. Ali Güreş

Sporcularımız:

1-Fadime Sarı                           1-Ersin Tekal