Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

TÜRKİYE’DE İLK ENGELLİ REKTÖR DANIŞMANI CİVAN İLCİ ÜNİVERSİTEMİZDE GÖREVE BAŞLADI

11.12.2015
Üniversitemiz Rektör Danışmalığı görevine atanan Uygulama ve Araştırma Hastanemizde görevli Uzman Psikolog Civan İLCİ, yeni görevine 9 Aralık 2015 tarihi itibariyle başladı.

Türkiye’de ilk defa bir engellinin ‘Rektör Danışmanı’ sıfatıyla üniversite yönetim kademesinde göreve başladığının altını çizen İLCİ, Üniversitemizin ve Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın ADÜ’ye daha birçok ilki yaşatacağını da ifade etti. Atama yazısını İLCİ’ye Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Uzman Mustafa Aslan, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN adına okudu.

HEM ÜNİVERSİTE HEM DE TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR ADIM

Atamamın büyük bir adım olduğunu ifade eden İLCİ, Adnan Menderes Üniversitesi Yönetiminin Engelsiz üniversite için büyük bir adım attığını da vurgulayarak;  “Görevlendirmeden dolayı Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’a şahsı ve tüm engelliler adına teşekkür ediyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Bircan, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı hassasiyetini ve öngörüsünü bu atama ile gösterdi. Görme engelli olup da Türkiye’de Rektör Danışmanlığına atanan ilk kişi oldum. Bu benim şahsım için bir şeref olduğu kadar, Sayın Rektörümüzün ve rektörümüzün şahsında üniversitemizin engelliye ve engellilik meselesine bakışını gösteren en somut adımdır. Üniversitemizin engellilik hususundaki bu yaklaşımı çok büyük hizmetlerin verileceğine, topluma son derece aydınlatıcı bir ışık tutacağına inancım tamdır.” dedi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLERİMİZ VE PERSONELİMİZ İÇİN ENGELSİZ ÜNİVERSİTE

Rektör Danışmanımız Uzman Psikolog Civan İLCİ yeni görevi ile birlikte engelliler için hayal ettiği projeleri gerçekleştirme imkânına eriştiği için duyduğu mutluluğu ifade ederken, üniversite bünyesinde çalışan engelli üniversite personeli ve eğitim gören engelli öğrencilerin kendilerini daha rahat ve engelsiz bir ortamda hissetmeleri için çalışacağını söyledi. 

İLK ZİYARET ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Atamanın ardından Türkiye’nin ilk engelli Rektör Danışmanı Civan İLCİ’ye Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram ÖZEN ve yönetim kurulu üyeleri tebrik ziyaretinde bulundu. ÖZEN, Rektör Danışmanı Civan İLCİ’ye yeni görevinde başarılar dileyerek Türkiye’de ilk defa görme engelli birinin Rektör Danışmanlığına getirilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ve bunun tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyledi. Rektör Danışmanı Civan İLCİ, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederken ,“Biz engelliler, ne kadar toplumun, kamu hizmetinin içinde, başında olursak toplumun engelliye bakışı değişir ve bu kendi başına çok büyük hizmettir.” Dedi.  

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN