Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Türkiye’de Darbeler, 15 Temmuz ve Demokrasinin Geleceği Adlı Panel Gerçekleşti

20.07.2022
Üniversitemiz Söke İşletme Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda ‘Türkiye’de Darbeler, 15 Temmuz ve Demokrasinin Geleceği’ isimli panel düzenlendi.

Söke İşletme Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Zümre Özdemir Güler’in moderatörlüğünde gerçekleşen panele, Prof. Dr. Fisun Yüksel, Prof. Dr. Cemal İyem ve Dr. Öğr. Üyesi Didem Tezsürücü Coşansu panelist olarak katıldı. 

Prof. Dr. Fisun Yüksel ‘Türk Tarihinde Darbeler’ isimli sunumunda geçmişten-günümüze darbelerin neden ve sonuçlarından bahsederek 15 Temmuz darbe girişiminin diğer darbelerden neden farklı olduğuna dikkat çekti. 

Prof. Dr. Cemal İyem ‘15 Temmuz Darbe Girişiminin Toplumsal ve Sosyo Politik Etkileri’ başlıklı konuşmasında, darbe girişiminin toplum üzerindeki çeşitli etkilerini ve yükseköğretim alanındaki yansımalarını öne çıkarttı ve merhum Başbakan Adnan Menderes’in topraklarında böyle bir konuşma yapmanın ayrıca önemli olduğunu vurguladı. 

Dr. Öğr. Üyesi Didem Tezsürücü Coşansu,  15 Temmuz darbe girişiminin ekonomi üzerindeki etkilerinden söz etti. Darbe girişiminin etkilediği ekonomik göstergelerin neler olduğunu sıralayan Dr. Öğr. Üyesi Didem Tezsürücü Coşansu,  bu göstergelere ait sayısal verilerle darbe girişiminin etkisini örneklendirdi ve 15 Temmuz darbe girişiminin ekonomiyi olumsuz etkilediğini dile getirdi.

15 Temmuz hain darbe girişimi farklı boyutlarının ele alındığı panele, Fakülte akademik ve idari personeli katılım gösterdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN