Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Turizm Haftası Didim MYO’da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

25.04.2017
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu’nda, 18 Nisan 2017 tarihinde “Aydın-Didim Turizm Potansiyeli Geleceği ve Geçen Yıl ile Bu Yılın Kıyaslanması” konulu panel düzenlendi.

Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Battal Oğuz, dernek başkanları, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Didim MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Battal Oğuz, Didim’in Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olduğunu ifade ederek, okulda yetişen ve eğitim alan öğrencilerin de istihdama katkı sağladığını dile getirdi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak Didim’de turizm oranlarının geçen yıla göre arttığını dile getirdi. Turizmcilerin geçen yıl sıkıntı yaşadığını dile getirdiğini anımsatan Kaymakam Yönden “Turizmde sıkıntılar olabilir ama ben ümitliyim. İşimizi iyi yaparsak sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Sadece kendimiz değil hepimiz aynı fikirde olmalıyız. Yeni turizm sezonunun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Didim Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Rabia Aydın “Aydın-Didim Turizm Potansiyeli Geleceği ve Geçen Yıl ile Bu Yılın Kıyaslanması” konulu bir sunum yaptı. Panelin ardından Didim MYO öğrencileri tarafından hazırlanan yemek standı ilçe protokolünce gezildi. Stantta konuşan İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir’in getirdiği ve 800 yıllık zeytin ağacından elde edilen zeytinyağını tanıttı. Kaymakam Yönden, getirilen zeytinyağlarını daha sonra ilçe protokolüne ve öğretim görevlilerine hediye etti.
Etkinlik, Didim MYO halk oyunları ekipleri bir gösteri sunduğu gösteri ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN