Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

TÜBİTAK’tan Öğrencilerimize Destek

16.04.2019
Danışmanlığını Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Onur Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Akpınar’ın yaptığı iki ayrı lisans bitirme tezi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Akpınar’ın danışmanlığını yaptığı Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinden Funda Büyük ve Sema Palut’a ait TÜBİTAK 2209-A programı kapsamında desteklenen tez başlığı “Kentsel yeşil alanların hava kirliliği, insan sağlığı ve fiziksel aktivite üzerindeki etkilerinin incelenmesi” olan lisans bitirme tezinde, kentsel yeşil alanların PM10 ve SO2 gibi zararlı maddelerin azaltılması konusunda etkili olup olmadığı, bu zararlı maddelerin insan sağlığı ve fiziksel aktivite üzerindeki etkilerinin ne olduğu ve yeşil alanların insan sağlığı ve fiziksel aktivite ile ilişkisi araştırıldı.

Danışmanlığını Doç. Dr. Onur Yılmaz’ın yaptığı Zootekni Bölümü öğrencileri Tuğba Nur Kaya ve Eray Yıldız tarafından yürütülen “Karya, Kıvırcık ve Sakız Irkı Koyunlarda Östrojen Reseptör α Geni (ERα) Polimorfizminin PCR Tabanlı RFLP Yöntemi ile Belirlenmesi” isimli lisans tez bitirme projesi 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN