Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

TÜBİTAK Destekli Katip Çelebi - Newton Fonu Üniversitemizde Tanıtıldı

04.03.2016
Üniversitemizde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Birleşik Krallık ( İngiltere ) hükümetleri ortaklığında yürütülen Katip Çelebi - Newton Fonu’nun tanıtıldığı bilgilendirme toplantısı 3 Mart 2016 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ana yürütücülüğünü TÜBİTAK’ın üstlendiği Katip Çelebi - Newton Fonu’nun Koordinatörü İrem Aktaşlı’nın sunumunu yaptığı toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca, Bilimsel Araştırma Projeleri  (BAP) Komisyon Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Yorulmaz, BAP personeli ve çok sayıda davetli katıldı.

Kâtip Çelebi - Newton Fonu hakkında bilgiler veren Koordinatör İrem Aktaşlı, bu fonun İngiltere hükümeti ve TÜBİTAK’ın eşit finansman sağlamasıyla gerçekleştiğini söyleyerek bu programla bilimsel ve inovasyon projelerini arttırarak Türkiye ve İngiltere arasında sürdürülebilir ilişkiler kurmayı amaçladıklarını ifade etti.

British Council ve TÜBİTAK’ın yürütücülüğünü yaptığı bu program ile Türkiye ve İngiltere arasında bugüne kadar 70’ten fazla üniversitenin ortak çalışma imkânı bulduğunu belirten Aktaşlı, bu programla İngiltere dışında, farklı ülkelerden insanlarla aynı proje üzerinde çalışılabileceğini söyledi.

Toplantının sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Aktaşlı, 2016 yılında açılacak çağrılı projeler hakkında bilgiler verdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN