Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Tralli Travma Rallisinin Üçüncüsü Gerçekleşti

03.05.2017
Üniversitemiz Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO), Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ile Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği iş birliğiyle düzenlenen 3. Tralli Travma Rallisi, 26 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşti.

Merkez Kampüs Atatürk Kongre Merkezi çevresinde gerçekleştirilen etkinliğe; Üniversitemiz Söke Sağlık Hizmetleri MYO, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis Ekipleri ve UMKE ekipleri katıldı.

Ağaçtan düşme, triyaj, dar alan, araç içi ve boğulma olmak üzere 5 etaptan oluşan etkinlikte, 124 öğrenci, gün boyunca her etabı 8 dakika içerisinde tamamlamak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.  Travma rallisinde yarışmada yer almayan Söke Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri canlı manken olarak yer aldı. 

Tralli Travma Rallisinde, ilk ve acil yardım programı öğrencilerinin travmalı hastaya yaklaşım konusunda alanda karşılaşabilecekleri riskleri yakından görmeleri ve travmalı hastaya müdahale önceliklerini pekiştirmeleri amaçlandı. Öğrencilerin birbiriyle kıyasıya yarıştığı rallinin sonunda hakemlerin vermiş olduğu puanlar toplanarak günün sonunda birinci, ikinci ve üçüncü olan ekiplere ödülleri, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Serkan Şenel ve İl Sağlık Şube Müdürleri tarafından verildi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN