Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz, Sağlık Çalışanlarına Yönelik Yapılan Saldırıları Protesto Etti

28.12.2023
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hematoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Yavaşoğlu’nun görev yaptığı sırada bir hasta yakını tarafından uğradığı saldırıyı kınamak için, Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencileri, 28 Aralık 2023 tarihinde ADÜ Hastanesi önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Sağlıkta şiddetin son bulması amacıyla gerçekleştirilen protestoda öğrenciler, “Hocamızın Yanındayız” yazılı pankartlarla oturma eylemi yaptı. Basın mensuplarının yer aldığı eylemde Tıp Fakültesi öğrencileri adına açıklama yapan 6. sınıf öğrencisi ve İntörn temsilcisi Burak Keskin, “Bu ülkede bir doktor kolay yetişmiyor, 6 yıllık Tıp eğitiminin ardından asistanlık yapıp uzmanlığını alması en az 30-35 yaşını buluyor. Yaşanan elim hadise sebebiyle Prof. Dr. Yavaşoğlu’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor ve hocamızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu tür çirkin saldırıların her zaman karşısında olacağız.” dedi.