Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti

22.05.2017
Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, 18 Mayıs 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mücahit Kapçı, Fakülte dekan yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, yaptığı açılış konuşmasında “Hastane Bilgileri, Mali Durum, Borç-Fatura Tablosu, Tescilli Yatak Kapasitesi, Yatış Sayıları” hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Dinçer Bilgin, Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Akyol ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdem Ali Özkısacık, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Faaliyet Raporu, Akademik Personel Durumu, Bilimsel Faaliyetler, TÜBİTAK Projeleri, ADÜBAP Projeleri, Hastane Hizmetleri ve Global Bütçe hakkında bilgiler verdi.

Katılımcıların 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ, “Akademik Durum, Akademik Yükselmeler, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Sayısı, Koordinatörlük, Mali İşler, Bilim Araştırma Projeleri, Etkinlikler ve Toplantılar, Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Sportif Başarıları ” konusunda bir sunum yaptı.

Konuşmasına yükselen ve atanan akademisyenleri kutlayarak başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Üniversitemizde gerçekleştirilen akademik, idari ve fiziki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Tıp Fakültesi’nin talepleri konusunda değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Bircan, ”Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesinin girişindeki çevre ve trafik düzenlemesiyle ilgili elimizden geleni yapıyoruz. En kısa zamanda daha iyi bir düzenleme yapacağız.” dedi. Üniversitemiz hekimlerinin de üzerinde durduğu Global Bütçe konusundan bahseden Prof. Dr. Cavit Bircan, Global Bütçe Anlaşmasında en yüksek rakamı aldıklarını belirtti.  Akademik personelimiz için önemli bir gelişme olarak geçen yıl müjdesi verilen ‘Proje Yaz, Teşvik Al’ uygulamasının bir kez daha altını çizerek teşviklerin arkasında olduklarını belirten Prof. Dr. Bircan, konuşmasını Yılın Araştırmacısı Ödülü’nü alan Üniversitemiz Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ünübol’u tebrik ederek tamamladı.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nın değerlendirilerek, Tıp Fakültesinin ihtiyaç ve projelerinin dile getirildiği toplantı, akademik personelin de görüşlerini aktarmasıyla sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN