Temiz Alan/Yeşil Kampüs Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

14.07.2023
Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi bakım çalışmaları, aralıksız devam ediyor. Mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşen yağışlarla birlikte hızla büyüyen ve sıcak hava dalgasıyla birlikte kuruyan bitkilerin kampüs içinde yarattığı olumsuz görünüm, gerçekleşen peyzaj çalışmalarıyla birlikte yeni akademik yıla hazırlanıyor.

Türkiye’nin en büyük kampüs alanlarına sahip üniversiteleri arasında yer alan Üniversitemizde, “Temiz Alan/Yeşil Kampüs” sloganıyla planlanan yeni dönemde, öğrenciler ve kampüse gelen ziyaretçileri yeşilin her tonuyla buluşturarak Aydın’ın zengin bitki çeşitliliğinin ön plana çıkartılması hedefleniyor.

Bu kapsamda merkez kampüs başta olmak üzere devam eden çalışmalarda; yeşil alanlar, refüjlerin düzenlenmesi, ağaç dikimi ve bakımı, budama, çim biçme, yabani ot temizliği, alan kenarlıklarının boyanması, bakım ve tamiri gibi çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Nazilli Belediyesi de 30 personel desteğiyle çalışmalara katkıda bulundu.