Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

TEKNOKENT Faaliyete Geçiş Töreni Gerçekleşti

19.04.2018
Adnan Menderes Teknoloji Geliştirme AŞ’nin, Faaliyete Geçiş Töreni, 19 Nisan 2018 tarihinde kahvaltı organizasyonunu takiben gerçekleştirildi.

“ADÜTEK” yerleşkesinde düzenlenen törene, Valimiz Yavuz Selim Köşger, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Cemal İyem, firma temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

“Şu Anda 15 Firma Faaliyette”

Protokol konuşmalarıyla başlayan programdaTeknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Cemal İyem kısa zamanda büyük aşama kaydettiklerini söyleyerek “Şu anda yüzde yüz doluluk oranına ulaştık. 15 tane firmamız, 460 metrekarelik kapalı alanımız var. 15’e yakın da yeni firmadan talepler var.  Türkiye’de ihtisas teknokenti olarak Türkiye teknokentler performans sıralamasında üst sıraları hedefliyoruz.” dedi.

Aydın’ın sanayi, turizm, tarım, eğitim ve hizmet kenti olması için çabaladıklarını ifade eden Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, bu sektörel dağılıma Teknokent’in önemli katkılar vereceğine inandığını söyledi.

“Teknokentimiz İddialı Projelere İmza Atacak”

Teknokent alanında faaliyet gösteren firmaların ülkemiz ekonomisine ciddi katma değer katacağını ve çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan,“Adnan Menderes Üniversitesi olarak Aydın ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Boşa geçirecek bir dakikamız bile yok.ADÜ Teknokentindeiddialı projelere imza atılacak.” şeklinde konuştu.

Rekabetin had safhada olduğu bir dönemde yaşadığımızı vurgulayan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bu çağda donanımı iyi olan, akademik açıdan kendini geliştirmiş ve nitelikli ürünler üretenler ilerideler. Nitelikli kalifiye bireyler yetiştirme noktasında Üniversitelere önemli görevler düşüyor. Bu nitelikli insan gücünün ürettiğimiz ürünlere de yansıması lazım. Bunun için de Teknokentlerson derece elverişli ortamlardır.” dedi.

Faaliyet içerisinde, Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi ile Adnan Menderes Teknoloji Geliştirme Anonim Şirketi arasında, internet altyapısı konusunda, protokol imzalanırken, Aydın Valiliği ile Adnan Menderes Teknoloji Geliştirme Anonim Şirketi arasında da bir işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninden sonra Teknoloji Geliştirme Bölgesindeki Ar-Ge firmalarının projeleri yerinde incelendi. Firmalarla olan incelemelerde yazılımdan genetiğe, otomasyondan inşaata pek çok firma, ürünlerini gösterirken,patent başvuru sayısının günden güne arttığı belirtildi.

Tören, Valimiz ve Rektörümüzün ADÜTEK Yerleşkesindeki zeytin fidanlarına toprak atmasıyla sona erdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN