Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“Teknokent, Aydın'a ve Ülkemize Hayırlı Olsun”

09.11.2017
2017-2018 Akademik Yılı Açılış Törenimizle birlikte iki mutluluğu bir arada yaşadığımız 64. Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilen Adnan Menderes Üniversitesi Teknokenti’nin açılışı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Sayın Faruk Özlü’ nün teşrifleriyle, 9 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşti.

Akademik yıl açılış törenimizin ardından Vali Yavuz Selim Köşger ve Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ile birlikte Üniversitemiz Merkez Kampüsünde kurulan Teknokent Alanının açılışını gerçekleştiren Bakan Özlü, Rektörümüz Bircan'a verdiği sözü tutacağını ve Teknokent Projesine gerekli desteği sağlayacaklarını söyledi.

Teknokentlerin üniversiteler için elzem olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Teknoparkların girişimcilerin hayallerini gerçekleştirdiği, büyük işletmelerin işbirliğini destekleyen sinerji ortamından faydalandığı, akademisyen ve araştırmacıların şirketleşebildiği, üniversiteler için bir prestij aracı ve sanayicilerin teknolojiye giriş kapısı olduğunu söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Teknokentin, Aydın’a ve Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diledi.  

Dalama Tandırına Coğrafi İşaret Belgesi

Üniversitemiz Teknokentinin açılışının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Sayın Faruk Özlü, ADÜ Restorant’ta tadına baktığı Dalama Tandırı’nın coğrafi işaret belgesini, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Türkiye'nin coğrafi işaretli ürünlerden 20 milyar Euro gelir elde ettiğini ifade etti. Dalama Tandırının 150 yıllık geçmişi olduğuna dikkat çeken Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Dalama Tandırının tüm özellikleriyle kendine has bir ürün olduğunu vurguladı.

Coğrafi işaret tescili alanında 2017 yılını atılım yılı olarak belirlediklerini kaydeden Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan,  2017 yılında coğrafi işaret verecekleri ürünler olduğunu söyledi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN