Tasarım ve Yapay Zekâ Konferansı, İnovasyon ve Geleceğe Yolculuk İçin İlham Verdi

29.05.2023
Üniversitemiz İletişim Fakültesi tarafından 26 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen ve Doç. Dr. Barış Atiker’in konuşmacı olarak katıldığı “Tasarım ve Yapay Zeka” başlıklı etkinlik, Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

İletişim Fakültesi Görsel İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Barış Atiker’in sunum yaptığı etkinliğe; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Hale Bozkurt ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Özgür Seçim ile öğrenciler katıldı.

Konferans; tasarım ve yapay zekanın kesişimini keşfetmek için tasarımcıları, mühendisleri, akademisyenleri, teknoloji meraklılarını ve öğrencileri bir araya getirdi. Doç. Dr. Atiker, yapay zekanın gelecekte birçok mesleğin yerini alabileceğini ifade ederek katılımcılara yapay zekanın tasarım endüstrisini nasıl dönüştürdüğüne dair en son bilgileri, çok disiplinli tasarım üretimi, tasarımın geleceği, yeni tasarım işleri ve yaratıcı iş birliği gibi konuları örnek projeler üzerinden aktardı.