Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü İkinci Kez “En İyi Poster Ödülü”nü Kazandı

06.04.2018
İstanbul Üniversitesi Genetik Kulübü (İÜGEN) tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Katılımlı Moleküler Biyoloji ve Genetik Kış Okulu’nda En iyi Poster Ödülünü kazanan Üniversitemiz Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencileri, 2 Nisan 2018 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret etti.

Birincilik ödülünü Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a takdim etmek üzere Rektörlük makamını bir grup öğrenciyle ziyaret eden Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Moleküler Biyoloji ve Genetik (ADÜGEN) Öğrenci Topluluğu Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Kemal Avcı programla ilgili “Geçtiğimiz yıl 40 öğrenci ve 2 posterle ilk kez katıldığımız programda öğrencilerimiz birinci oldu. Bu yıl kongreye 45 öğrenci ve 11 posterle katıldık ve yine birinci olarak başarımızı tekrarlamış olduk. İstanbul Aydın Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Erdem Tezcan ile proje, patent, faydalı model odaklı kongre, teknokent ve laboratuvar çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.

Öğrencilerimizin başarısından duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Üniversitemizin adını duyurarak başarı çıtasını yükselten öğrencilerimizi kutladı.

İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Oditoryumu’nda 9 - 11 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleşen Genetik Kulübü (İUGEN) Kış Okulunda sunulan poster bildirileri arasında Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğrencilerinden Buse Pınar, Elif Pamuk, Hatice Ekin, Sude Çelik ile Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi Merve Aydemir’in Dr. Öğretim Üyesi Kemal Avcı danışmanlığında hazırladığı “Farklı Hücre Tiplerinde Mirna Moleküllerinin Düzenlenmesi” başlıklı posterleri “En İyi Poster” değerlendirmesinde birinci olmuştu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN