Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanımız Pakdemirli’yi Üniversitemizde Ağırladık

17.09.2018
İlimize bir dizi ziyareti gerçekleştirmek amacıyla gelen Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, Üniversitemizde 16 Eylül 2018 tarihinde düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Ege Bölgesi Toplantısı’na katıldı.

Toplantı öncesi Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi makamında ağırlayan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Üniversitemizdeki gelişmeler ve gelecek dönemde gerçekleştirilmesi hedeflenen projeler hakkında Bakan Pakdemirli’ye bilgiler verdi. Üniversitemiz şeref defterini de imzalayan Dr. Pakdemirli’ye, Rektörümüz Uluslararası  Darbe Sempozyumu Kitaplarını ve Üniversitemiz hediyelerini takdim etti.

Makam ziyaretinin ardından Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi’nde Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin teşrifleriyle gerçekleşen TZOB Ege Bölgesi Toplantısı’na; Valimiz Yavuz Selim Köşger, Milletvekillerimiz Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz, Rıza Posacı, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Aydın ili ve bölge illerdeki ziraat odası başkanları ve üreticiler katıldı.

Aydın'ın demokrasi ve özgürlüğün beşiği olduğunu dile getiren, merhum Adnan Menderes'i anarak konuşmasına başlayan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, günümüzde Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak için oyunlar oynandığını, cumhuriyet tarihinin en büyük oyunlarından birinin de Adnan Menderes'in katledilmesi olduğunu söyledi. Menderes ailesine yakın bir aile olduklarını belirten Bakan Pakdemirli, Aydın Menderes ile babasının yakın arkadaşlığından bahsederek Adnan Menderes Müzesi ile ilgili gerekli desteğin verileceğini söyledi.

"Ziraat mühendisliğini tercih edenlere burs verilecek"

Bakan Pakdemirli, çiftçilerde ortalama yaşın 55 olduğunu, gençlerin artık güvenlik görevlisi olmayı çiftçiliğe tercih eder duruma geldiğini belirterek, yeni neslin tarıma angaje edilmesinin yolunun aranması gerektiğini vurguladı. Bu amaçla Üniversiteye Giriş Sınavında ilk 10 bin arasına giren ve ziraat mühendisliğini tercih eden öğrencilere burs vermeyi düşündüklerini anlatan Pakdemirli, çocukların erken yaşlarda toprakla uğraşmasını önemsediklerini dile getirdi.

Bakan Pakdemirli, 2023'te tüm Türkiye'de sulamayla ilgili problemi bitirmeyi hedeflediklerini, Aydın'da balık organize sanayi bölgesi kurulması için çalışma başlatacaklarını, ayrıca Aydın'da organize sera bölgesinin de olması gerektiğini kaydetti.

Programa katılan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de toplantının merhum Başbakan Adnan Menderes'in ölümünün yıl dönümü öncesinde Aydın'da yapılmasını çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Toplantıda konuşan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımsal üretimin daha fazla desteklenmesi gerektiğini ifade ederek tarım ürünlerinde ithalatın artık kolay olmadığını, yerli üretimin ön plana çıkarılması gerektiğini belirtti.

Açılış konuşmalarından sonra basına kapalı bir şekilde devam eden toplantının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Bakan Pakdemirli ve protokol üyeleri ile Hastanemizin Diyabetik Ayak Ünitesi’nde yatan, Türkiye’nin dört bir yanından gelen hastalarımızı ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, protokol üyeleriyle birlikte gerçekleşen ağaç dikiminin ardından Üniversitemizden ayrıldı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN