Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Sümer Kampüsümüzde Yer Alan Gıdı Gıdı Treni Seferlerine Başladı

22.02.2016
Üniversitemiz Nazilli Sümer Kampüsünde yer alan ve eski Sümerbank Basma Fabrikası’na işçi taşımak için kullanılan tarihi Gıdı Gıdı treninin restorasyonu tamamlanarak 19 Şubat 2016 tarihinde dualarla yeniden hizmete girdi.

Üniversitemiz ve Nazilli Belediyesi işbirliği ile TCDD İzmir 3. Bölge Müdürlüğünün destekleriyle hayata geçirilen Gıdı Gıdı trenin açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Etem Karakaya, Nazilli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özçağ, TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, “Bu tren burada atıl bir vaziyette bulunuyordu. Çürümeye bırakılmış, her tarafı dökülmüş haldeydi. Belediye Başkanımız, bu treni tekrar hayata geçirelim dediğinde, biz de Başkanımızın bu düşüncesini destekledik. TCDD İzmir 3. Bölge Müdürümüzün de destekleriyle Gıdı Gıdı treni faaliyete geçti.” dedi. Trenin sembolik bir değeri olduğunu belirten Prof. Dr. Bircan, öğrencilerimizin bu trenden yararlanabilmesi için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ve TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Murat Bakır’a teşekkür ederek, Nazilli’yi üniversite şehri yapacaklarını dile getirerek “ODTÜ’den sonra ikinci büyük kampüse sahip olacağız.” dedi.

TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Murat Bakır ise “İlk milli seferberliğimiz sırasında çok büyük görevler üstlenen ve Sümerbank personeline hizmet veren Gıdı Gıdı trenini, hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” sözlerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından dualarla açılışı yapılan Gıdı Gıdı treninin ilk seferinde protokol üyeleri ile vatandaşlar nostalji turu attı. Törenin sonunda Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, katkılarından dolayı TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Murat Bakır’a plaket takdim etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN