Sümer Kampüste UMKE Temel Eğitim Tatbikatı Gerçekleşti

07.07.2021
Üniversitemiz Nazilli Sümer Kampüsü’nde, ‘Aydın İl Sağlık Müdürlüğü 2021 Yılı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Faaliyet Planı’ kapsamında, 28-30 Haziran 2021 tarihleri arasında UMKE Temel Eğitim Tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikata, Aydın, Denizli, Muğla İl Sağlık Müdürlükleri, UMUT Arama Kurtarma Derneği, AKUT, Efeler Belediyesi EFAK, Kızılay, TRAC, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye İtfaiye ve Jandarma Filo Komutanlığı olmak üzere toplam 101 kişilik ekip dahil oldu.

Tatbikatta, senaryo gereği fabrika sahası içerisinde depolarda gerçekleşen patlamaların ardından yangın meydana getirildi. Yaralanan 12 kişi UMKE timi refakatinde, Jandarma Filo Komutanlığı’ndan temin edilen helikopterle Üniversitemiz hastanesine sevk edildi.

Tatbikat sonrası İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, tatbikata katılan herkese ve yer tahsisi konusunda destek veren Üniversitemiz Nazilli Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü ve Kampüs Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetcioğlu’na teşekkür belgesi takdim etti.