Sultanhisar MYO’da “TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi” Verildi

14.10.2024
Üniversitemiz Sultanhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) Ahmet Hakkı Balcıoğlu Konferans Salonu’nda 11 Ekim 2024 tarihinde öğrencilere ve öğretim elemanlarına yönelik ‘‘TÜBİTAK 2209 – A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’’ ile ‘’TÜBİTAK 2209 – B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı’’ eğitimi gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören eğitimin başında Sultanhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kılıçkan’ın, destekleri için Rektörlüğe ve Proje ve AR – GE Ofisi ekibine teşekkürlerini sunmasının ardından, proje kültürü ve proje yapmanın akademik hayattaki rolüyle ilgili bilgiler paylaştı.

Proje ve AR – GE Ofis Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Kemalettin Ağızan, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209 – A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve “TÜBİTAK 2209 – B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı’’ kapsamında destek oranları ve teşvikler hakkında öğrenci ve akademik personele bilgiler aktardı.

Eğitim, öğrencilerden gelen yoğun soruların cevaplanmasının ardından sonlandırıldı.